Rekreativna ponudba
Kolesarske in peš poti

Razkošna in pestro razgibana pokrajina, je dobra osnova za zanimive kolesarske in peš poti po občini. Na poti lahko občutimo in opazimo veliko znamenitosti: zdravilno vodo, vinsko tradicijo, bogato kulinariko in gostoljubnost domačinov ter mnogo kapelic in znamenj. Po občini poteka kolesarska pot LAS 8.

Slovenjegoriška planinska pot

Slovenjegoriška planinska pot je dolga 93 kilometrov in poteka po Srednjih Slovenskih goricah ter delu Ptujskega in Dravskega polja. Poteka tudi skozi občino Dornava.

Prične se v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju ter poteka čez Vurberk, skozi Trnovsko vas, Vitomarce, Juršince, Polenšak, Gorišnico in Markovce nazaj v Ptuj. Na poti je 12 kontrolnih točk z žigi, ki jih je treba odtisniti v dnevnik. Obstajata pa tudi posebna zloženka in vodnik z opisom poti in znamenitostmi krajev ob poti. Pot poteka tudi skozi občino Dornava.

Preberi več...

Rekreacijski prostori v Občini Dornava

Rekreacijski prostori v Občini Dornava in upravljalci:

Preberi več...

Planinsko društvo Hajdina

Zg. Hajdina 45

2288 Hajdina

Jože Majerhofer

Športno društvo Hajdina

Sp. Hajdina 74

2288 Hajdina

Primož Brodnjak

Goja tenis, tenis center in gostinstvo

Hajdoše 109b

2288 Hajdina

Gorazd Gojčič

Tel. 02 788 5256

Kartodrom Hajdoše

2288 Hajdina

Uroš Langerholc

Tel: 02 782 8871

Ribiško društvo Žejne ribice Draženci

Draženci 34a

2288 Hajdina

Dušan Černenšek

Igrišče za golf Ptuj

Le kratek skok od starega mestnega jedra leži igrišče za golf, ki je zaradi raznolikega terena in večjega števila vodnih ovir zares nekaj posebnega. Razprostira se na več kot 50 hektarjih in odlikujejo ga predvsem zelenice in vode. Potok Studenčnica in dve jezeri spremljata petnajst od osemnajstih igralnih polj. Uspelo jim je združiti zelenice s starim mestnim jedrom ter avtentični živalski in rastlinski svet z naravno okolico Ptuja.

V neposredni bližini igrišča se nahajajo Terme Ptuj, ki z ostalimi hotelskimi in gostinskimi objekti v mestu igralcu golfa nudijo možnost dodatne sprostitve.

Avtohtona flora, ki ustvarja idealne pogoje za nastanitev živalskih vrst, značilnih za te kraje, ponuja krasno sprostitev sodobnemu človeku, ki si v naravi išče zavetje pred stresnim vsakdanom.

GOLF INVEST, d. o. o.

telefon: 02 / 788 91 10

faks: 02 / 788 91 11

e-pošta: golf@golfinvest-ptuj.si

www.golf-ptuj.com

ŠPORTNE IN REKREACIJSKE POVRŠINE

Športno igrišče Trnovska vas

Na športnem igrišču je možno igrati mali nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki, okrog igrišča je tekaška steza.

Uporaba športnega igrišča je prosta in ni plačljiva.

Telovadnica pri OŠ Trnovska vas

V telovadnici je možno igrati mali nogomet, košarko, rokomet in se rekreirati po želji. Termin za telovadnico je potrebno v naprej dogovoriti.

Cenik uporabe telovadnice je objavljen na spletni strani občine www.trnovska-vas.si