Novice

 • Strategija lokalnega razvoja

  Jun 17, 2020 | 02:00 am

  Strategija lokalnega razvoja ZA LOKALNO AKCIJSKO SKUPINO BOGASTVO PODEŽELJA OB DRAVI IN V SLOVENSKIH GORICAH »LAS BOGASTVO PODEŽELJA«Razvojna vizijaZ uresničevanjem SLR na območju LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah bomo s sodobnimi in inovativnimi ukrepi, ki temeljijo na trajnostnih načelih, izboljšati rabo naravnih in družbenih potencialov, zagotovili višjo kakovost bivanja na podeželju ter utrdili njegove gospodarske, kulturne in naravne funkcije. Za napredek in razvoj območja bomo utrjevali sodelovanje med prebivalci in drugimi deležniki ter uvajali inovativne ukrepe, ki bodo omogočali ekonomski razvoj in zaposlovanje. Prevzem dokumenta: Strategija lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino (Word)   

  Read more...
 • IZJAVA ZA JAVNOST: REZULTATI 5. JAVNEGA POZIVA EKSRP in 3. JP ESRR

  Dec 13, 2019 | 01:00 am

  IZJAVA ZA JAVNOST: REZULTATI 5. JAVNEGA POZIVA EKSRP in 3. JP ESRR za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja iz EKSRP in ESRR na območjih občin:Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik, Trnovska vas v letih 2019, 2020. Lokalna akcijska skupina (LAS) Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, ki na območju osmih občin Spodnjega Podravja (Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas) v partnerstvu združuje javne, zasebne in nevladne organizacije ter posameznike, je 16. maja 2019 objavila 5. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja iz EKSRP na območjih občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik, Trnovska vas v letu 2019. In 07.06.2019 objavila 3. JP ESRR na istem območju. Javna poziva se izvajata kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (v nadaljevanju EKSRP) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo  v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (v nadaljevanju ESRR) .Okvirna višina razpoložljivih sredstva za sofinanciranje iz EKSRP je znašala 300.000,00 EUR, delež sofinanciranja upravičenih stroškov pa v višini do 70%.Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje iz  ESRR je znašala 250.000,00 EUR, delež[…]

  Read more...
 • Vabilo na Adventni koncert v Cirkovce

  Dec 10, 2019 | 01:00 am

  Vabilo na Adventni koncert v Cirkovce Vabimo vas  na Adventni koncert v Cirkovce. Člani folklorne skupine Vinko Korže Cirkovce bodo zaplesali na trgu v Cirkovcah in s tem obeležili zaključek 88. plesne sezone. KDAJ: petek, 13. december 2019, ob 18. uri. KJE:Trg v središču Cirkovc.NASTOPAJO:Folklorna skupina Vinko Korže in veterani,Kreativke,Vesele Polanke. Člani folklorne skupine Vinko Korže Cirkovce bomo zaplesali na trgu v Cirkovcah in s tem obeležili zaključek 88. plesne sezone.Med seboj si bomo zaželeli, da se leto 2019 dobro konča in se podali novemu letu 2020 naproti. Slavnostni prižig lučk na božičnem drevesu in kuhano vino, za kar bo poskrbel Krajevni odbor Cirkovce.   

  Read more...
 • VABILO DELAVNICA predstavitev 5. Javnega poziva za EKSRP in 3. Javnega poziva za ESRR

  Aug 27, 2019 | 02:00 am

  VABILO DELAVNICA predstavitev 5. Javnega poziva za EKSRP in 3. Javnega poziva za ESRR Vabimo vas, da se udeležite predstavitvene delavnice za pripravo vlog, ki se bo odvijala v četrtek 03.09.2019 s pričetkom ob 16.00 uri v dvorani KGZS Zavod Ptuj, na Ormoški cesti 28, Ptuj.Delavnica bo trajala predvidoma 3 ure.Časovnica predstavitev:-          16:00 uri: predstavitev 5. JP EKSRP-          17:00 uri: predstavitev 3. JP ESRR-          17:30 uri: vprašanja, odgovori, predlogi, Vabljeni!mag. Mojca Metličar s.r.                                                                               dr. Vladimir Korošec s.r.Strokovna vodja LAS                                                                                              predsednik LASBogastvo podeželja                                                                                      Bogastvo podeželja Prevzem dokumenta: Delavnica - vabilo (PDF)   

  Read more...
 • IZJAVA ZA JAVNOST - 4. poziv EKSPR- NVO

  Jul 18, 2019 | 02:00 am

  IZJAVA ZA JAVNOST - 4. poziv EKSPR- NVO  REZULTATI 4. JAVNEGA POZIVA za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS BOGASTVO PODEŽELJA občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Trnovska vas in Destrnik v letu 2019, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja -NVO Lokalna akcijska skupina (LAS) Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, ki na območju osmih občin Spodnjega Podravja (Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas) v partnerstvu združuje javne, zasebne in nevladne organizacije ter posameznike je 20.01.2019 objavila 4. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Bogastvo podeželja v letu 2019, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.Na javni poziv, ki je bil odprt do 20. marca 2019, je prispelo 9 vlog. Te so šle v proces ocenjevanja. Ocenjevalna komisija je na podlagi specifičnih meril odobrila 9 projektov, ki izpolnjujejo vse pogoje za pridobitev sofinanciranja. Rezultati ocenjevanja so bili potrjeni na 13.06.2019. na 4 korespondenčni seji UO LAS.Osnovna ideja operacije Tesarska obrt v Antiki je izvesti pet delavnic in izobraziti najmanj 15 oseb za izdelavo uporabnih predmetov iz lesa. Osredotočili bi se na izdelavo krožnikov, pladnjev, žlic in skled, ki bodo vse imele uporabno vrednost. Te osebe bodo novo pridobljeno znanje[…]

  Read more...
 • Urejanje vrtov v Kidričevem

  Jul 8, 2019 | 02:00 am

  Urejanje vrtov v Kidričevem Vrtičkarsko neurejenost v Kidričevem je  občina rešila s pomočjo evropskih sredstev. Projekt je predvideval ureditev vrtov v obsegu 2,83 hektarja na parcelah od naselja Njiverce do ceste proti železniški postaji Kidričevo. Več informacij lahko dobite ob ogledu prispevka na povezavi:   TELE M, ODDAJA TV MARIBOR  od 4:30 min naprej.   

  Read more...
 • Vabilo -16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK

  Jun 18, 2019 | 02:00 am

  Vabilo -16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK V soboto, 22. 6. 2019, vas vabimo  na ptujski grad, na 16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK  - Pridružite se nam!  Več informacij pa v vabilu.  Vabljeni! Prevzem dokumenta: Vabilo   

  Read more...
 • 3. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje SLR LAS Bogastvo podeželja

  Jun 7, 2019 | 02:00 am

  3. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje SLR LAS Bogastvo podeželja Objavljen je 3. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje SLR LAS Bogastvo podeželja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Razpisanih je 200.000,00 EUR. Rok prijave je 16.09.2019.Datum delavnice vam bomo sporočili naknadno.  Dokumenti: Prevzem dokumenta - 3. Javni poziv 2019 - 2020 ESRR (PDF)Prevzem dokumenta - 3. Javni poziv 2019 - 2020 ESRR (Word)Prevzem dokumenta - Razpisna dokumentacija (PDF)Prevzem dokumenta - Razpisna dokumentacija (WORD)Prevzem dokumenta - Vzorec pogodbe (PDF)Prevzem dokumenta - Vzorec pogodbe (WORD)Prevzem dokumenta - Priloga 1 ESRR (PDF)Prevzem dokumenta - Priloga 1 ESRR (XLS)Prevzem dokumenta - Priloga 2 ESRR (PDF)Prevzem dokumenta - Priloga 2 ESRR (XLS) Prevzem dokumenta - Vloga za prijavo operacije (PDF) Prevzem dokumenta - Vloga za prijavo operacije (DOC) 

  Read more...
 • Izjavaza javnost PARK PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI

  May 29, 2019 | 02:00 am

  Izjavaza javnost PARK PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI Park prostoživečih živali 1 in 2  za območje LAS Bogastvo podeželja predstavlja odličen primer dobre prakse.Mag. Mojca Metličar, strokovna vodja LAS Bogastvo podeželja: Park prostoživečih živali 1 in 2 za območje LAS Bogastvo podeželja predstavlja odličen primer dobre prakse, kako se lahko program CLLD pozitivno odraža na terenu, posamezen projekt /operacija pa predstavlja primer dobre prakse. Dolgoročno predstavlja projekt potencial, nov program, možnost razvoja novih delovnih mest, hkrati pa neprecenljivo bogastvo, ki ga te ogrožene vrste živali, katerih že nekaj ni več v naravnem okolju, predstavljajo za območje LAS, lokalno skupnost in tudi širšo Slovenijo ter srednjo Evropo. Nosilec projekta Park prostoživečih živali je podjetje Siesa, Aleksander Horvat s.p., vodja projekta pa g. Aleksander Horvat. Projekt je bil prijavljen na 1. javni poziv LAS-a Bogastvo podeželja v letu 2017. Ponovno je to storil v letu 2018, ko se je z nadaljevanjem projekta (Park prostoživečih živali 2) prijavil na 2. javni poziv in bil ponovno uspešen. V obeh primerih projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija v okviru programa CLLD. Celotna vrednost prvega projekta je znašala 33.367,44 EUR, znesek sofinanciranja pa 23.388,58 EUR. Predvidena celotna vrednost drugega projekta je 74.929,01 EUR, znesek sofinanciranja pa 49.855,08[…]

  Read more...
 • Molin izdelki - Homeopatija 21 stoletja

  Mar 7, 2019 | 01:00 am

  Molin izdelki - Homeopatija 21 stoletja Infogeni (angleški prevod Infoceuticals) so informacije pridobljene iz bioaktivnih snovi, ki imajo zdravilne, terapevtske ali druge biološke učinke. V Molinu jih vtiskujemo v koloide z uporabo naprednega tehnološkega postopka Molit (Molin Information Technology).Infogeni naravno aktivirajo prirojene sposobnosti zdravljenja in razstrupljanja telesa. Vplivajo na energijski ravni človeškega telesa, ki deluje kot glavni nadzorni sistem, ki ureja in vključuje fizične, kemične, čustvene in duševne vidike telesa in uma. Več lahko preberete na povezavi.  

  Read more...