Novice

 • 6. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje ciljev Strategije lokalnega razvoja

  Sep 10, 2020 | 02:00 am

  6. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Bogastvo podeželja objavlja 6. Javni poziv za nabor operacij za izvajanje ciljev Strategije lokalnega razvoja. Javni poziv bo odprt do 06.11.20206. J A V N I P O Z I Vza izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Destrnik, Dornava, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Markovci, Mestna občina Ptuj in Trnovska vas v letu 2021 - 2022 za sofinanciranje operacij iz EKSRP. Javni poziv bo odprt do 06.11.2020. Dokumentacija: Prevzem dokumenta - 6. Javni poziv 2021-2022 EKSRP (PDF)Prevzem dokumenta - Razpisna dokumentacija 6 Javni poziv LAS 2021 - 2022 EKSRP (PDF)Prevzem dokumenta - Pogodba o sodelovanju vzorec EKSRP 2021 - 22 (Word)Prevzem dokumenta - Pravilnik o delu ocenjevalne komisije LAS Bogatstvo podeželja ob Dravi  in v Slovenskih goricah (PDF)Prevzem dokumenta - Priloga1: Finančni načrt poziv 2021 - 22 EKSRP (PDF)Prevzem dokumenta - Priloga1: Finančni načrt poziv 2021 - 22 EKSRP (XLS)Prevzem dokumenta - Primer_stroškovnika_EKSRP (PDF)Prevzem dokumenta - SLR Bogastvo podeželja POTRJENA SPREMEBA (PDF)Prevzem dokumenta - Vloga za prijavo operacije 6. JP EKSRP (DOC)Prevzem dokumenta - Vloga za prijavo operacije 6. JP EKSRP (PDF)  

  Read more...
 • Vabljeni na 31. Dobrote slovenskih kmetij 2020 v Minoritskem samostanu na Ptuju

  Aug 21, 2020 | 02:00 am

  Vabljeni na 31. Dobrote slovenskih kmetij 2020 v Minoritskem samostanu na Ptuju Prireditev bo v soboto, 5. septembra 2020, me 8. in 18. uro. VSTOP JE PROST. Prevzem dokumenta (PDF) - InformacijaPrevzem dokumenta (PDF): VabiloPrevzem dokumenta (JPG): Vabilo 

  Read more...
 • Strategija lokalnega razvoja

  Jun 17, 2020 | 02:00 am

  Strategija lokalnega razvoja ZA LOKALNO AKCIJSKO SKUPINO BOGASTVO PODEŽELJA OB DRAVI IN V SLOVENSKIH GORICAH »LAS BOGASTVO PODEŽELJA«Razvojna vizijaZ uresničevanjem SLR na območju LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah bomo s sodobnimi in inovativnimi ukrepi, ki temeljijo na trajnostnih načelih, izboljšati rabo naravnih in družbenih potencialov, zagotovili višjo kakovost bivanja na podeželju ter utrdili njegove gospodarske, kulturne in naravne funkcije. Za napredek in razvoj območja bomo utrjevali sodelovanje med prebivalci in drugimi deležniki ter uvajali inovativne ukrepe, ki bodo omogočali ekonomski razvoj in zaposlovanje. Prevzem dokumenta: Strategija lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino (Word)   

  Read more...
 • IZJAVA ZA JAVNOST: REZULTATI 5. JAVNEGA POZIVA EKSRP in 3. JP ESRR

  Dec 13, 2019 | 01:00 am

  IZJAVA ZA JAVNOST: REZULTATI 5. JAVNEGA POZIVA EKSRP in 3. JP ESRR za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja iz EKSRP in ESRR na območjih občin:Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik, Trnovska vas v letih 2019, 2020. Lokalna akcijska skupina (LAS) Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, ki na območju osmih občin Spodnjega Podravja (Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas) v partnerstvu združuje javne, zasebne in nevladne organizacije ter posameznike, je 16. maja 2019 objavila 5. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja iz EKSRP na območjih občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik, Trnovska vas v letu 2019. In 07.06.2019 objavila 3. JP ESRR na istem območju. Javna poziva se izvajata kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (v nadaljevanju EKSRP) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo  v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (v nadaljevanju ESRR) .Okvirna višina razpoložljivih sredstva za sofinanciranje iz EKSRP je znašala 300.000,00 EUR, delež sofinanciranja upravičenih stroškov pa v višini do 70%.Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje iz  ESRR je znašala 250.000,00 EUR, delež[…]

  Read more...
 • Vabilo na Adventni koncert v Cirkovce

  Dec 10, 2019 | 01:00 am

  Vabilo na Adventni koncert v Cirkovce Vabimo vas  na Adventni koncert v Cirkovce. Člani folklorne skupine Vinko Korže Cirkovce bodo zaplesali na trgu v Cirkovcah in s tem obeležili zaključek 88. plesne sezone. KDAJ: petek, 13. december 2019, ob 18. uri. KJE:Trg v središču Cirkovc.NASTOPAJO:Folklorna skupina Vinko Korže in veterani,Kreativke,Vesele Polanke. Člani folklorne skupine Vinko Korže Cirkovce bomo zaplesali na trgu v Cirkovcah in s tem obeležili zaključek 88. plesne sezone.Med seboj si bomo zaželeli, da se leto 2019 dobro konča in se podali novemu letu 2020 naproti. Slavnostni prižig lučk na božičnem drevesu in kuhano vino, za kar bo poskrbel Krajevni odbor Cirkovce.   

  Read more...
 • VABILO DELAVNICA predstavitev 5. Javnega poziva za EKSRP in 3. Javnega poziva za ESRR

  Aug 27, 2019 | 02:00 am

  VABILO DELAVNICA predstavitev 5. Javnega poziva za EKSRP in 3. Javnega poziva za ESRR Vabimo vas, da se udeležite predstavitvene delavnice za pripravo vlog, ki se bo odvijala v četrtek 03.09.2019 s pričetkom ob 16.00 uri v dvorani KGZS Zavod Ptuj, na Ormoški cesti 28, Ptuj.Delavnica bo trajala predvidoma 3 ure.Časovnica predstavitev:-          16:00 uri: predstavitev 5. JP EKSRP-          17:00 uri: predstavitev 3. JP ESRR-          17:30 uri: vprašanja, odgovori, predlogi, Vabljeni!mag. Mojca Metličar s.r.                                                                               dr. Vladimir Korošec s.r.Strokovna vodja LAS                                                                                              predsednik LASBogastvo podeželja                                                                                      Bogastvo podeželja Prevzem dokumenta: Delavnica - vabilo (PDF)   

  Read more...
 • IZJAVA ZA JAVNOST - 4. poziv EKSPR- NVO

  Jul 18, 2019 | 02:00 am

  IZJAVA ZA JAVNOST - 4. poziv EKSPR- NVO  REZULTATI 4. JAVNEGA POZIVA za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS BOGASTVO PODEŽELJA občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Trnovska vas in Destrnik v letu 2019, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja -NVO Lokalna akcijska skupina (LAS) Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, ki na območju osmih občin Spodnjega Podravja (Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas) v partnerstvu združuje javne, zasebne in nevladne organizacije ter posameznike je 20.01.2019 objavila 4. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Bogastvo podeželja v letu 2019, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.Na javni poziv, ki je bil odprt do 20. marca 2019, je prispelo 9 vlog. Te so šle v proces ocenjevanja. Ocenjevalna komisija je na podlagi specifičnih meril odobrila 9 projektov, ki izpolnjujejo vse pogoje za pridobitev sofinanciranja. Rezultati ocenjevanja so bili potrjeni na 13.06.2019. na 4 korespondenčni seji UO LAS.Osnovna ideja operacije Tesarska obrt v Antiki je izvesti pet delavnic in izobraziti najmanj 15 oseb za izdelavo uporabnih predmetov iz lesa. Osredotočili bi se na izdelavo krožnikov, pladnjev, žlic in skled, ki bodo vse imele uporabno vrednost. Te osebe bodo novo pridobljeno znanje[…]

  Read more...
 • Urejanje vrtov v Kidričevem

  Jul 8, 2019 | 02:00 am

  Urejanje vrtov v Kidričevem Vrtičkarsko neurejenost v Kidričevem je  občina rešila s pomočjo evropskih sredstev. Projekt je predvideval ureditev vrtov v obsegu 2,83 hektarja na parcelah od naselja Njiverce do ceste proti železniški postaji Kidričevo. Več informacij lahko dobite ob ogledu prispevka na povezavi:   TELE M, ODDAJA TV MARIBOR  od 4:30 min naprej.   

  Read more...
 • Vabilo -16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK

  Jun 18, 2019 | 02:00 am

  Vabilo -16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK V soboto, 22. 6. 2019, vas vabimo  na ptujski grad, na 16. GRAJSKI VINSKI PRAZNIK  - Pridružite se nam!  Več informacij pa v vabilu.  Vabljeni! Prevzem dokumenta: Vabilo   

  Read more...
 • Molin izdelki - Homeopatija 21 stoletja

  Mar 7, 2019 | 01:00 am

  Molin izdelki - Homeopatija 21 stoletja Infogeni (angleški prevod Infoceuticals) so informacije pridobljene iz bioaktivnih snovi, ki imajo zdravilne, terapevtske ali druge biološke učinke. V Molinu jih vtiskujemo v koloide z uporabo naprednega tehnološkega postopka Molit (Molin Information Technology).Infogeni naravno aktivirajo prirojene sposobnosti zdravljenja in razstrupljanja telesa. Vplivajo na energijski ravni človeškega telesa, ki deluje kot glavni nadzorni sistem, ki ureja in vključuje fizične, kemične, čustvene in duševne vidike telesa in uma. Več lahko preberete na povezavi.  

  Read more...