Turistične kmetije
Izletniško vinogradniška kmetija

Kmečki turizem, vinska klet, sobe

Marjan Lovrec

Jiršovci 24,

2253 Destrnik

Tel: 02 753 31 11

GSM: 031 619 549

E mail: marjan.lovrec@amis.net

Turistična kmetija Amur in domačija dr. Antona Slodnjaka

Za mnoge obiskovalce je Slodnjakova kmetija zanimiva predvsem zato, ker se je tukaj rodil veliki jezikoslovec dr. Anton Slodnjak, o čemer priča tudi spominska plošča iz leta 1983. Dr, Anton Slodnjak je bil literarni zgodovinar, kritik in pripovednik. Ko je pisal o razvoju slovenske književnosti, je v svojih delih osvetlil tudi zgodovino majhnega slovenskega naroda. Med drugim je pisal o Prešernu, Levstiku, Cankarju. Umrl je 13. Marca 1983 v Ljubljani. Po ogledu domačije dr. Antona Slodnjaka, si turisti lahko ogledajo še turistični del velike Slodnjakove kmetije, ki je nastajal dolgo in z nemalo težav. To so trije ribniki z vzorno urejeno okolico, ob katerih stoji ribiška hišica, ki nudi ribičem in turistom odlične pogoje za razvedrilni program. Športni ribolov in turistična kmetija Amur predstavljata dodatno dejavnost Slodnjakove domačije. Turistom se bo ponudila možnost ribolova. Ribniki so dokaj bogato naseljeni s krapi, amurji, kleni, babuškami in rdečoperkami. Ulovljene ribe pa se potem lahko tudi spečejo. Kmetija Amur slovi predvsem po ribjih specialitetah.

Preberi več...

»Moj dom« Turistična kmetija Toplak

Toplakovo turistično kmetijo najdete v srednjem delu Slovenskih goric, sredi vinogradov na blagem hribu nad središčem Juršincev. Na kmetiji je prostora za 50 gostov, še več pa jih lahko gostijo v 250 let stari zidanici, ki je od kmetije oddaljena le 1 kilometer. Organizirajo ogled kleti, v degustacijski sobi pa pripravijo pokušino vin, ki so prejela veliko zlatih in srebrnih odličij. K dobri vinski kapljici pridenejo domač kruh, meso iz tunke, zaseko, pa vse vrste mesa, mleko in mlečne izdelke, zelenjavo, marmelade itd.

V dveh dvoposteljnih sobah, eni troposteljni sobi, eni enoposteljni sobi in možnostjo bivanja v apartmaju v hišici v naravi do 5 oseb vas z veseljem sprejmejo in vam nudijo doživetje prave kmetije v naravnem okolju.

Preberi več...

Turistična ponudba v občini Sveti Andraž

Pregled turistične ponudbe v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah:

Preberi več...

Ponudniki v občini Trnovska vas

Seznam ponudnikov domačih izdelkov v občini Trnovska vas:

Preberi več...

Kmetija Požegar

Marjeta Jančič

Bišečkega Vrha 30 a

2254 Trnovska vas

Na kmetiji se ukvarjajo z vinogradništvom in prašičerejo, kot dopolnilno dejavnostjo pa predelavo in prodajo mesa ter izletniškim turizmom na kmetiji. Ponujajo domačo hrano in pijačo za vnaprej dogovorjene skupine. V njihovi prodajalni pa ponujajo meso in izdelke iz prašičjega mesa.